Uutisarkisto

8.10.2011 Finnmanga 12 sarjakuvat sekä tiedote

Finnmanga 12

Heippa! Finnmanga 12 lähti tänään painoon, joten tässä previkkaa tulevasta.

Maailman napa - Ada Nieminen (Paddiena) www @
Hullua meininkiä - Tarja Arvola
Kalamari - Eeva Nikkari www @
Compyn suuri seikkailu - Kuinka selvitä elämästä hengissä - Riina Leinonen www @
Anna-tädin sarjakuvakoulu - Anna Stenman (Tomoko) www

 

Minulla on myös tärkeä tiedote, nimittäin tämän numeron myötä Finnmanga loppuu. Ainakin toistaiseksi.

Kiinnostus Finnmangaan on selkeästi vähentynyt, ja tiedättekö mitä? Se on minusta hienoa. Viime aikoina parhaita suomimanga-sarjakuvia ei ole enää näkynyt Finnmangan sivuilla, vaan conien taidekujilla. Se tarkoittaa, että mangapiirtäjät alkavat laajentaa reviiriään ja tekevät itse omakustannelehtiä. He alkavat vähitellen siirtyä harjoittelusta vakavastiotettaviksi sarjakuva-aktiiveiksi. Sarjakuvaopistot ovat jo täynnä innokkaita ja lahjakkaita nuoria mangataiteilijoita. Heidän mukanaan olemme jo alkaneet siirtyä haparoivista ensikertalaisista pysyväksi osaksi suomalaista sarjakuvakenttää.

Finnmangaan tulee yhä sarjakuvia, mutta paljon vähemmän kuin aikaisemmin. Ilman sisältöä lehti ei ole mitään, ja siksi olen tullut siihen tulokseen, että on aika päästää irti. On ollut todella hauskaa seurata suomimangan kehityskulkua ja antaa monelle lahjakkaalle piirtäjälle paikka julkaista ensimmäinen sarjakuvansa. Toivon, että Finnmanga on toteuttanut tavoitteensa ja edistänyt suomalaista sarjakuvapiirtämistä. Toivottavasti tekin olette nauttineet ja inspiroituneet lehdistä.

Voi olla, että jossain vaiheessa Finnmanga palaa, mutta sen muoto ei välttämättä tule olemaan sama. Aika näyttää, mille on tarvetta. Jos suomimanga vielä tarvitsee ponnahduslautaa, yhteisöä tai julkaisukanavaa, toivottavasti pystyn olemaan silloin mukana.

Kiitos näistä 12 lehdestä, nähdään seuraavien projektien parissa!

Terveisin Tomoko

7.9.2011 Finnmanga 12 deadline lähestyy!

Juuri nyt on oikea aika tehdä ja lähettää sarjakuvia lehteen! Finnmanga 12 deadline on ensi viikon perjantaina eli 16.9. Viikossa ehtii vielä hyvin tehdä lyhärin viimeisimmästä pöytälaatikkotarinasta. (Myös pidemmän sarjakuvan voi tietenkin lähettää.)

Tähän numeroon kaivataan erityisesti niitä lyhyitä sarjakuvia. Aihe voi olla mikä vain, kunhan sarjakuva toimii omillaan ja muodostaa fiksun kokonaisuuden. Irtoideat käyttöön ja menoksi!

Terveisin Tomoko

18.5.2011 Finnmanga 11 sarjakuvat

FM11

Finnmanga 11 on painossa, joten se kolahtanee tilaajien postiluukusta viikon tai parin sisään. Tässä hieman esimakua tulevasta.

You Were in the Wind of Summer - Marie Kumpulainen (mannytsu) www
Taikatyttö - Anu Hyvönen (Iaikaa)
Endymion - Keke
Anna-tädin sarjakuvakoulu - Anna Stenman (Tomoko) www

Osallistu Finnmangan lyhärihaasteeseen!

Finnmanga kaipaa lyhyitä, 1-10 sivun sarjakuvia. Ota haaste vastaan ja tee seuraavaan lehteen lyhäri! Aihe voi olla mikä vain, kunhan sarjakuva toimii omillaan ja muodostaa fiksun kokonaisuuden. Irtoideat käyttöön ja menoksi!

Terveisin Tomoko

27.2.2011 Nettiosoitekorjaus ja postin ongelmia

Heippa!

Onnistuin söhlimään Sunna Kitin nettisivujen osoitteen, joten kymppilehden sisältöluettelossa oleva linkki ei toimi. Oikea linkki on millenniumsensei.com, eli kahdella n:llä. Toivottavasti virheestä ei aiheutunut liiaksi taidevajeahdistusta lukijoille :)

Toisekseen, postin jakelussa on ilmeisesti ollut häikkää ja ainakin kolme lehteä on kadonnut matkalla. Jos et ole saanut omaa lehteäsi, ota yhteyttä osoitteeseen tilaukset@finnmanga.fi. Kuulemma on vaikea selvittää kadonneiden lehtien kohtaloa Postissa, mutta haluaisin tietää, kuinka monta lehteä on mennyt hukkaan - ja tietenkin järjestää lehden niille, jotka eivät sitä ole saaneet.

Kaikesta huolimatta, tämän vuoden Finnmangojen deadlinet on päätetty ja ne löytyvät tuosta etusivun oikeanpuoleisesta palstasta. Iloista sarjakuvailua tällekin vuodelle! :)

Terveisin Tomoko

27.12.2010 Finnmanga 10 on ilmestynyt

FM10

FM10 on ilmestynyt ja se saapunee tilaajille vielä tämän vuoden puolella. Ohessa pienet previkat tämänkertaisista sarjakuvista.

Hmph - Sunna Kitti www
Ääniraita - Olga Poropudas (Vyörysorakeila) @
Choko Choko Kimborei - Heidi Umberg
Jumitus - A.P. (Tetraedri)
Anna-tädin sarjakuvakoulu - Anna Stenman (Tomoko) www
Rosengrad - Heidi Hyvönen (Morah) www @

Terveisin Tomoko

23.11.2010 Lähetä sarjakuvasi Finnmanga 10:een nyt!

Deadline häämöttää jo ihan nurkan takana (eli tämän viikon perjantaina), siispä sarjakuvat on aika laittaa postiin, jotta ne ehtivät perille. Netin kautta voi tietenkin palauttaa perjantaihin asti, linkkiä vain allekirjoittaneelle deadlineen mennessä. Yeah!

Terveisin Tomoko

30.8.2010 Finnmanga 9:n sarjakuvat

Hola!

FM9

Finnmanga 9 on matkalla kohti teitä, mutta tässä hieman esimakua. Voilà, ensimmäiset sivut julkaistuista sarjakuvista (ja mukana hiukan linkkiä tekijöiden sivuille ja sähköposteihin):

Hyvää huomenta, humanoidi - Laura Torvinen www
Verenimijät - Annika Helamo www @
Mayu Mayu Love Adventure - Päivi Niinikangas (oranges-lemons) www @
Tanssi - Harri Heinonen (H.A.Heinonen) ja Nelli Telkkinen (nete)
Rosengrad - Heidi Hyvönen (Morah) www @
Anna-tädin sarjakuvakoulu - Anna Stenman (Tomoko) www

Seuraava deadline taas marraskuun lopussa!

Terveisin Tomoko

10.6.2010 Finnmanga 9:n deadline heinäkuun lopussa

Finnmanga 9:n deadline osuu kesälomiin, joten vapaapäivät ja aurinkoinen sää toivottavasti inspiroivat teitä kehittelemään sarjakuvia :) Ysinumeron deadline on perjantai 23.7. Sarjakuvat voi toimittaa netin kautta tai postilla tuohon päivään mennessä, tosin muistathan, että kirjeen toimittamisessa menee päivä tai pari.

Ohjeita sarjakuvan koon, pituuden, aiheen ja lähettämisen suhteen löytyy kohdasta Osallistuminen. Muista myös mallisivu, jonka avulla sivuista tulee suoraan oikean kokoisia.

Nautinnollista kesää ja hyviä piirustussäitä!

Terveisin Tomoko

21.12.2009 Finnmanga 8 on täällä!

Hannailin vielä vähän uusimman numeron julkistamisessa, koska viimeksi painolla meni niin kauan saada lehti valmiiksi, mutta nyt se on jo postissa niin kehtaa mainostaakin :)

Finnmanga 8:ssa esiintyvät seuraavat sarjakuvat:

KeiHaru - Jatta Severinkangas (EspadaDina)
Kirjoita se muistoihin - R. Leppänen (Keke)
Kulkukissa (osa 2) - Anna-Josefina Fant & Reeta Karjalainen
Koukussa!! - Maura Manninen & Iris Rönkkö
Anna-tädin sarjakuvakoulu - Anna Stenman (Tomoko)

Kantta ja tarkempia tietoja voi vilkuilla lähemmin Julkaisut-sivulta.

Terveisin Tomoko

31.10.2009 Toimituksellista säätöä

Finnmanga 8:n sarjakuvien valinnassa kestää vielä hetken aikaa, sillä menossa on ollut mukana hieman muutakin toimituksellista säätöä. Kannattaa seurailla näitä sivuja, ilmoitan kyllä tänne sekä julkaistavien sarjakuvien tekijöille, kun lopullinen valinta on tehty :)

Terveisin Tomoko

30.9.2009 Huomatkaa deadline!

Sarjakuvia on tullut jo kivasti seuraavaa numeroa varten. Nyt kannattaa viimeistään lähettää omansa!

Terveisin Tomoko

27.5.2009 No nyt se FM7 on vihdoin täällä :)

Painolla oli ongelmia lehtien materiaksitaikomisen kanssa, joten ennenaikainen huuteluni oli tosiaan ennenaikaista. Mutta nyt lehti on fyysisesti kasassa ja pitäisi olla tilaajillakin näillä main :) Kaiken muun säädön lisäksi osa sivuista on jäänyt painossa haaleiksi, tästä pahoitteluni Vilmalle (jonka sarjakuvia virhe suurimmaksi osin koskee).

Mutta ensi kerralla paremmin! Minäkin voisin pitää hihkumiset mahassani niin kauan kunnes saan lehden oikeasti käteeni, niin en hämmennä ihmisiä liikaa XD

P.S. Nähdään Desuconissa!

Terveisin Tomoko

24.4.2009 Finnmanga 7 tulee!

Finnmanga 7:n sarjakuvat on valittu ja lehti ilmestynee itse kunkin kotiin tässä lähiaikoina. Jos sinulle ei vielä tule Finnmangaa kotiin, voit tilata sen kätevästi tästä.

Tulevan numeron sisällöstä on hieman esimakua Julkaisut-osiossa.

Edit: Julkaisemattomista sarjakuvista saa totuttuun tapaan kysellä kommentteja sähköpostilla, ja ne jäävät bufferiin odottelemaan jos mahtuvat tuleviin numeroihin.

Terveisin Tomoko

10.2.2009 Uusi deadline lähestyy!

Uusi deadline lähestyy! Seuraava numero on Finnmanga 7 ja siihen tulevat sarjakuvat pitää olla toimituksella viimeistään 31.3. Deadlinen lähestyessä nettisivutkin ovat kokeneet pienen päivityksen ja samalla olen käynyt läpi kaikki sivuilta löytyvät ohjeet. Osallistumisosio on nyt toivottavasti hiukan selkeämpi. (Vielä on kyllä tehtävääkin jäljellä, kuten uutisarkiston linkkien korjaaminen.)

Päivitin myös osallistumisehdot. Jouduimme laskemaan palkkion 10 eurosta 8 euroon per sivu. Yksittäiselle sarjakuvantekijälle muutos ei ole kauhean paljon, mutta koko lehden kustannuksissa se on jo kohtalainen muutos. Toivottavasti tämä ei aja kiinnostuneita osallistujia pois – 8 euroa on edelleen hyvä raha saada sarjakuvansa julkaisemisesta, ja julkaisuun pääseminen on saavutus ihan itsessään. Lupaan, ettei palkkiota lasketa enempää seuraavaan pariin vuoteen! :)

Terveisin Tomoko

5.11.2008 Tilaajalahjat ovat palanneet!

Tilaajalahjat ovat palanneet! Varastossa on vielä jäljellä kasa numeroita 1-3, joten halutessaan voi valita yhden näistä numeroista normaalin kahden numeron vuosikerran lisukkeeksi. Jos vanhat numerot eivät kiinnosta, niin vaihtoehtoisesti voi ottaa seuraavan tulevan numeron kaupan päälle, eli käytännössä saa puolitoista vuosikertaa yhden hinnalla. Tilauslomakkeen kimppuun sitten vain :)

Talven ajaksi päätoimittaja vaipuu kevyeen hibernaatiotilaan, mutta keväällä alkaa taas uuden numeron keräileminen, ja samalla voisi harkita pientä ehostusta nettisivuille. Talvellakin saa kyllä lähettää sähköpostia, enköhän minä sen verran pääse vällyjen välistä ulos että ehdin vastailemaan niihin ;)

Terveisin Tomoko

22.9.2008 Finnmanga 6

Hyvää syyspäiväntasausta! Finnmanga 6 lähti tänään painoon, joten se kolahtaa tilaajien postiluukusta tuossa viikon sisään. Nyt on myös ei-tilaajien korkea aika korjata ankea tilanteensa, sillä tilaustarjous on voimassa enää tämän viikon perjantaihin asti! Äkkiä siis täyttelemään tilauslomaketta.

Finnmanga 6 tulee ilahduttamaan lukijoitaan seuraavanlaisella sisällöllä:

Milky - Susanna Silván (Sadyna)
Viini ja Amor - Maija Lempiäinen (Merrypaws)
Kilpajuoksu - Monica Kinnunen
Uneksija - Henna-Maija Savolainen
Siskoni Mary - Jenni Riihimäki ja Venla Valve (Michi ja Yoshei)
Koukussa!! (3. heitto) - Maura Manninen, Iris Rönkkö & Maija Paavola
Anna-tädin sarjakuvakoulu - Anna Stenman (Tomoko)

Terveisin Tomoko

5.8.2008 Finnmanga 6:n deadline lähestyy!

Finnmanga 6:n deadline lähestyy! Lehden deadline on keskiviikkona 10.9., joten aikaa on reilu kuukausi jäljellä. Nyt kannattaa aloittaa oman sarjakuvansa työstäminen lähetyskuntoon.

Finnmanga ei tule lehtipistelevitykseen, joten nyt on myös hyvä hetki tilata se kotiinsa, mikäli haluaa lukea kutosnumeron niin pian kuin se ilmestyy. Tilaaminen käy kätevästi tilauslomakkeen kautta ja kaupan päälle saa jopa ekstralehtiä.

Terveisin Tomoko

18.5.2008 Tilaajalahjalisäys

Lisäsin tilauslomakkeeseen mahdollisuuden ottaa myös lehden numero 5 tilaajalahjaksi. Vanhoille tilaajillehan se on tullut kotiin, ja sen takia jäi alunperin pois lomakkeesta, mutta nyt uudet tilaajat voivat saada myös vitosnumeron itselleen.

Terveisin Tomoko

7.4.2008 Tilauslomake toimii

No niin! Tilauslomakekin on kondiksessa. Lomake käy siis sekä vanhoille että uusille tilaajille.

Terveisin Tomoko

27.3.2008 Finnmanga 5:n sarjakuvat valittu

Finnmangan viitosnumeron sarjakuvat on valittu! Pois jäi taas monta julkaisemisen arvoista sarjakuvaa, mutta armotonta on elämä ja sivumäärien rajoitukset. Tuttuun tapaan omasta sarjakuvastaan voi kysellä henkilökohtaisia kommentteja osoitteesta anna@japanpop.fi tai tomo@labelled.net (sama henkilö siis vastaa kummastakin).

Finnmanga 5:ssä nähdään seuraavat sarjakuvat:
Kissatyttö Boing - Tea Tauriainen (Thii)
Häiriö osana avointa järjestelmää - Sunna Kitti
Rajajoki - Maija Lempiäinen (Merrypaws)
Lorrainen Liljat - Eveliina Häkkinen (Kuuntuuli)
Megamoka - Petra Nordlund (PEUTA)
Sulan ja Raudan huone (osa 2/2) - Anayte Delahay & Matti Spets (Cesario)
Koukussa!! (2. heitto) - Maura Manninen, Iris Rönkkö & Maija Paavola

Terveisin Tomoko