Osallistuminen

Mallisivu

Lataa tästä mallisivu piirtämisen helpottamiseksi. Siihen on merkitty valmiiksi oikean kokoisena sivun reunat, marginaalit ja leikkuuvarat.

Mallisivun käyttöohjeet

Mallisivun käyttöohje

1. Tulosta mallisivu tavalliselle A4-paperille. Siihen on merkitty valmiiksi sivun reunat oikean kokoisena normaalilla viivalla. Lisäksi siihen on merkitty suositusmarginaalit pitkällä katkoviivalla – normaalien sarjakuvaruutujen pitäisi mahtua näiden sisään. Lyhyt katkoviiva merkitsee minimileikkuuvaraa – sellaiset kuvat, jotka menevät sivun reunaan asti, tulisi piirtää tähän katkoviivaan asti.

Jos haluat piirtää sarjakuvasi normaalia suuremmassa koossa, voit suurentaa mallisivun kopiokoneella esim. A3-paperin kokoiseksi. Skannatessa voit sitten pienentää piirrokset takaisin A4-kokoon.

2. Mallisivulle ei voi suoraan piirtää, koska muuten siinä olevat tulostusviivat näkyisivät valmiissa sarjakuvassa. Ota sen sijaan puhdas piirustuspaperi, jolle piirrät sarjakuvasi, ja laita mallisivu sen taakse. Lampun avulla mallisivun viivat näkyvät puhtaasta paperista läpi ja voit piirtää niiden avulla. Näin valmiiseen sarjakuvaan ei tule turhia apuviivoja.

3. Piirrä sarjakuvasi mallisivun rajojen sisään. Piirrä normaalit ruudut sisämarginaalin sisään ja sivun reunaan ulottuvat ruudut leikkuuvaran katkoviivan yli.