Osallistuminen

Valintaperusteet

Kun valitaan julkaistavia sarjakuvia, kiinnitetään huomiota erityisesti seuraaviin seikkoihin:

  • piirrosten taso: lähinnä tekninen osaaminen ja luontevuus
  • tarinan taso: jutun pointti, juonen sujuvuus
  • sarjakuvakerronnan sujuvuus
  • omaperäisyys
  • manga-vaikutteiden yhdistäminen omaan ilmaisuun
  • lisäksi vaikuttaa osittain myös se, täyttääkö sarjakuva tekniset vaatimukset (esim. jos skannaus on liian pienellä resoluutiolla, sarjakuva voi jäädä pois vaikka se olisi muuten ihan ok, koska uuden skannin vaatimiseen, lähettelyyn ja tarkistukseen menee hirveästi aikaa)
Sarjakuvia valitaan myös diktatuurisella "tästä mä tykkään"-periaatteella. Emme voi luvata, että juuri sinun sarjakuvasi pääsee julkaistavaksi, mutta ei ole myöskään montaa syytä miksi se ei voisi päästä ^_^

Muutama lisäohje...

Sarjakuvan ei missään tapauksessa tarvitse olla täysin puhdasta "mangatyyliä", sen tarvitsee vain olla mangainspiroitunutta.

Sarjakuvan tulee olla täysin itse keksitty. Toisen keksimiä hahmoja tai tarinaa ei saa käyttää, ellei siihen ole toisen lupa. Tämä tarkoittaa, että myöskään puhdas fanisarjakuva ei ole sallittua. Viittaukset ja parodiat kelpaavat, mutta sarjakuvan pääpointti ei voi olla se, että siinä kelataan jonkun toisen keksimiä hahmoja ja maailmaa. Tarinan puolesta tähän on poikkeus: klassisia satuja ja muita klassisia tarinoita saa käyttää oman sarjakuvan pohjana.

Sarjakuvien sisältöä on rajoitettu ainoastaan sen verran, että K-18-materiaalia ei suvaita. Sarjakuvassa ei saa olla pornoa tai ylenmääräistä väkivaltaa. Siivo alastomuus ja hillitty väkivalta kuitenkin käyvät, eli sarjakuvan ei tarvitse olla koko perheelle suunnattu. Homoseksuaaliset suhteet saattavat olla arka aihe, mutta hyvällä maulla toteutettuina niidenkään ei pitäisi olla ongelma. Sanotaan kuitenkin että epäsuoruus voittaa suoran latelun.

 
tml>